![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z funkcją str_replace(). Normalne zmienne $string działają (zamiana ó na o, spacje na "-" itp.), ale gdy chce tę funkcję wykorzystać do $_POST['string'] to w ogóle nie zamienia tych znaków, zostawia tak jak jest. p1.php poligon.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: echo "Post: " . $_POST['post'];
a: echo "Post: " . $post; mysl,mysl,mysl.... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba chodziło ci o EDIT: i tak w ogóle to do zamiany ogonków wystarczy
Ten post edytował Pawel_W 1.04.2010, 12:18:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor
Tak, tak, przepraszam za błąd. Poprostu robiłem 100 kombinacji tego skryptu żeby znaleźć błąd, i zapomniałem poprawić. Ale poprawione też nie działa. @Pawel_W Cytat i tak w ogóle to do zamiany ogonków wystarczy: ten skrypt zamienia ąćęłńóśżź na a'cel'n'o'sz'z. Jak sie pozbyć tych ' między literami? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@Pawel_W
Ten Twój ostatni kod to już w ogóle mi nie działa ![]() Ale chciałbym jeszcze raz się zapytać co jest tu nie tak (poprawiony kod): p1.php
poligon.php
efekt:
$zmienna jest poprawnie zmieniona, ale $_POST['post'] już zostaje taka jaka była |
|
|
![]()
|
|
hmm, w takim razie nie wiem co jest źle, strzelam że coś z kodowanie
tak btw. to nie wiesz, że str_replace jako argument przyjmuje również tablice? ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:13 |