![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry.
Na końcu kilku stron PHP mam dodany taki skrypcik zaczerpnięty z książki pana Karola Wierzchołowskiego:
Zlicza on fantastycznie każde wejście na daną stronę zapisując je w kolejnych rekordach PLIKU TEKSTOWEGO z danymi o stronie przyjścia, adresie IP itd. Potrzebuję coś równie prostego ale AUTOMATYCZNIE wysylającego (bez dodatkowego "popchnięcia" - czyli po prostu: po wejściu użytkownika na daną stronę) te dane ale do BAZY DANYCH MySQL o przykładowej strukturze: nazwa bazy: "wejscia" --id-----skad----kto----przegladarka----uzytkownik----uwagi---- Niby proste ale nic AUTOMATYCZNIE mi nie działa ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Pokaż co już zrobiłeś... Bo to tylko INSERT zamiast operacji plikowej i nic więcej.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba już ogłupiałem zupełnie bo NIC....
kod:
Próbowalem z różnymi znakami i NIC nie chce zafunkcjonować... PS. $uzytkownik jest nieco wyżej w kodzie i w innych funkcjach dziala OK. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo musisz:
1. połączyć się z bazą danych - mysql_connect, 2. wybrać bazę danych - mysql_select_db, 3. wykonać zapytanie - mysql_query. W treści zapytania powinieneś mieć, tę ostatnią Twoją linię, tylko trzeba odpowiednio apostrofy (albo cudzysłowy) wklepywać. I zwróć uwagę na zmienną $przeględarka. |
|
|
![]()
|
|
Z bazą jestem już połączony i mam ją wybraną... $przegladarka -- poprawiona..
próbowałem z:
oraz próbowałem z:
i niiiiic .... Nie wiem jak "wymusić" samo autoWYSŁANIE bez POST... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Noooo Mortus --- baaaardzo mi pomogłeś. Działa i jest OK. Wielkie dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:50 |