![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to że skrypt ma sprawdzać zmienną (np. $id=1) i "patrzyć", czy w danym katalogu istnieje dany plik (1.html), jeżeli tak, to sprawdza czy istnieje plik 2.html, a jeżeli plik 1.html NIE istnieje tworzy go wpisując do tego pliku dany tekst. Po stworzeniu pliku podwyższa zmienną $id o 1. Mam już coś takiego, ale coś nie działa.
<?php $url = $id.'.html'; if(is_file($url)) { for($i = 0; $i < 100; $i++) { $u = $i.'.html'; if(is_file($u) { echo "Plik $u istnieje "; } else { echo "Plik $u nie istnieje "; } } } else { $fp = fopen($url, a); $wpisz = "Bleblebleblelbe"; fwrite($fp, $wpisz); fclose($fp); } ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Proszę zapoznać się z tematem:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie i zastosować do podanych tam wskazówek. Proszę również o dodanie BBCode. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Użyj pętli do while zamiast for. Niepotrzebnie tworzysz dwie zmnienne i dwa warunki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Używaj BBcode dla kodu php.
2. Po is_file brakuje jednego zamknięcia nawiasu 3. wydaje mi się, że zamiast is_file powinieneś użyć file_exists(), czyli tak: 4. czy przekazujesz zmienną $id do pierwszej linijki? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:13 |