![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki problem, chciałbym ze strony: http://wyniki.siatka.org/ligi-polskie/2009...unda-zasadnicza pobrać wszystkie dane tj. punkty, sety itd a następnie wstawić to do inputów. Jednak nie wiem jak zabrać się za pobranie tych danych z tej strony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Masz kilka opcji rss jesli strona z ktorej chcesz pobrac dane oferuje taka funkcjonalnosc,cURL i file_get_contents().
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona nie oferuje RSS, także zostaje jedynie wyciąganie z kodu html danych.
Nikt nei ma pomysłu jak wyciągnąć te dane ![]() oto fragment kodu HTML:
Potrzebuje wyciągnąć z tego nazwę drużyny, mecze, punkty, sety, małe punkty |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
phpQuery. W 5 minut można napisać wyciąganie z takiego kodu. Dostałeś wskazówki, teraz buduj zegarek.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 10 Dołączył: 30.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osz w morde!. jQuery w wersji dla php. Dlaczego ja dopiero teraz się o tym dowiaduję?
Miałem polecić koledze użycie cURL + SimpleXML ale z tym phpQuery prawdopodobnie będzie to o niebo prostrze, szytelniejsze i łatwiejsze w utrzymaniu. Dzięki za info erix. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za rade, ale jakoś nie mogę zapleść jasno opisanego tutorialu :/ Nigdy nie miałem styczności z jquery, wiec jakoś kompletnie mi to nie idzie.
Wiem tyle że z wyżej wklejonego fragmentu kodu muszę wyciągnąć wszystko co jest między znacznikami <tbody>. Następnie muszę zająć się danym zawartymi między znacznikami <tr></tr> oraz <tr class="odd"></tr> A teraz czas na zawartość tabeli to co zawarte między znacznikami <td class="first-child"></td> do zmiennej $miejsce <td class="b"></td> idzie do zmiennej $nazwa_zespołu <td title="wygrane"></td> to do zmiennej $mecze *tylko nie wiem jak poradzić sobie z rożnymi wartościami title <td class="d"></td> To do zmiennej $punkty <td title="stosunek setów:"></td> zmienna $stosunek_setow <td title="stosunek małych punktów:"></td> do zmiennej $stosunek_punktow Może ktoś mógł by mi pomóc zrealizować to co rozpisałem ?, wystarczy tylko przykład jak tego używać Z Góry dziękuje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:33 |