![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem polega na tym, że nie wiem co wpisać w <url-pattern> aby zablokować pliki z danym rozszerzeniem
Cytat <security-constraint> <web-resource-collection> <web-resource-name>Entire Application</web-resource-name> <url-pattern>/*</url-pattern> </web-resource-collection> <auth-constraint> <role-name>userauth</role-name> </auth-constraint> </security-constraint> gdy jest tak jak powyżej to działa jest OK - ale wymaga hasła na wszystkich plikach gdy napiszę <url-pattern>/plik.swf</url-pattern> <url-pattern>/plik.swf/*</url-pattern> lub cokolwiek innego mam następujący błąd 1 - wpisuję w przeglądarkę adres do pliku objętego ochroną 2 - pojawia się dialog do wprowadzenia danych 3 - wpisuję login hasło 4 - jest dostęp do pliku 5 - ale coś się krzaczy - mam komunikat o błędzie - a Firebug daje mi błąd 500 (Internal Server Error) i co najważniejsze 6 - gdy po wszystkim łączę się z plikiem, który nie jest objęty ochroną też mam błąd gdy jest tam /* wszystko działa OK, bezproblemowo mam w zwiazku z tym pytanie jak w <url-pattern> zdefiniować warunek aby działało z danym rozszerzeniem pliku i aby nie było takich niespodzianek jak błąd 500 itp Ten post edytował fragles 30.03.2010, 11:31:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:27 |