![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam następujące pytanie.
Napisałem sobie skrypt do wysyłania newslettera. W bazie mam 5000 odbiorców, a na mailu ograniczenie 100 maili na minutę (kożystam z klasy PHPMailer). Dałem więc po każdym wysłanym mailu sleep(1). Jednak w pewnym momencie dostaję Error 500 od serwera. Mail dochodzi do około 30-40 odbiorców. Czym jest spowodowany error 500? Sleepem? Znacie jakiś sposób, żeby to dobrze działało? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
php.ini -> max_execution_time
Domyślnie jest 30 sekund i serwer "kończy" zabawę. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, co zatem mogę podziałać? Szczególnie nie mając dostępu do php.ini?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Możesz np. zastosować taki myk:
Po wysłaniu np. pierwszych 25 maili, robisz:
Tak z palca pisane, więc wymaga dopracowania (np. sprawdzenie, czy już wybrał wszytskie maile z bazy i die() ) -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki bardzo, pokombinuje z tym. Troszkę mam inaczej rozwiązane bo mam formularz wyboru odbiorców i maile pobierane są z tablicy nie prosto z tabeli w bazie danych, ale da się to zrobić. Dzieki bardzo.
Tym razem pojawił się problem w postaci komunikatu przeglądarki: Strona internetowa pod adresem http://rabat-poznan.pl/newsletter/index.ph...ij&start=21 spowodowała zbyt wiele przekierowań. W rozwiązaniu problemu może pomóc wyczyszczenie plików cookie dla tej witryny lub zezwolenie na pliki cookie innej firmy. Jeśli to nie pomoże, prawdopodobnie jest to usterka w konfiguracji serwera, a nie problem z Twoim komputerem. Czyli możliwe jest jedynie 20 przekierowań. Grzebie i grzebie i nie moge znaleźć na to rozwiązania ;/ Jakieś pomysły? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:53 |