![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich! Jak widać na forum jestem nowy. Wpadłem tu z konkretną ideą i prośbą o wskazówki, opinie itd, itp.
Tak prosto z mostu: Program/skrypt który będzie sprawdzał jakie jest "obciążenie" strony i alarmował w wypadku gwałtownego wzrostu. I nie, nie chodzi o moje acc na nk ![]() Stawiając sprawę jasno - nie mogę tej strony edytować - nie jest moja - i ogólnie tego rodzaju pomysły odpadają. Trochę się poduczyłem i padła idea użycia skryptu php To nie problem, serwer się znajdzie, jednakże czy to najlepszy sposób i co mierzyć pozostaje tematem otwartym... Mogę pingiem - z tego co się dowiedziałem jest pól tysiąca powodów dla których czas odpowiedzi może wzrosnąć. Może jakiś inny sposób na czas odpowiedzi strony? Wiadomo - jak dłużej to znaczy że bardziej obciążona ![]() Myślałem o opcji czasu w jakim firefox ładuje/ściąga stronę lub coś w ten deseń. Jeżeli ma ktoś jeszcze jakieś pomysły będę wdzięczny za podzielenie się ![]() W sumie to może być też program - mam możliwość umieszczenia go na oddzielnej maszynie tylko do tego. Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]() PS Topic jest w Hydepark bo ani nie jest sprecyzowane w czym by to miało być, ani dokładnie jak mia działać ![]() Zresztą, nie chcę ryby, proszę o wędkę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj jakichś statystyk tej strony w google, może akurat znajdziesz to czego szukasz w co jednak wątpie, zrobienie czegoś takiego jak opisałeś jest niemożliwe bez edycji źródeł strony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz umieścić na danej stronie pseudo-obrazek podlinkowany do Twojego serwera. Na swoim serwerze umieściłbyś skrypt php który zapisywałby logi połączeń z danej strony, w przypadku gwałtownego wzrostu wywołań wiedziałbyś że ruch na stronie jest wyższy niż normalnie. Na samym końcu skryptu ustawiasz odpowiednie nagłówki i wypluwasz jakiś obrazek żeby wszystko na stronie którą monitorujesz wyglądało normalnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie Panowie
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:50 |