![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym stworzyć całkiem inną strukturę projektu, jednak tutaj potrzebuję zmiany nazwy pliku kontrolera. Obecnie mogę to zrobić ale zawsze musi posiadać słowo "Controller". Generalnie chodzi o to by nazwa kontrolera składała się tylko z Controller.php
nie rozwiązuje problemu a powoduje tylko błąd rzecz jasna. Czy ktoś próbował uzyskać podobny efekt. Struktura którą chce uzyskać to: ./MODULES/{nazwa_kontrolera}/{nazw_modulu}/Controller.php ./MODULES/{nazwa_kontrolera}/{nazw_modulu}/views/{pliki_widoku} itd... Teraz zacząłem od utworzenia pluginu:
Ma ktoś jakieś pomysły ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzyłem coś takiego, niestety nie mam już kodu, musisz pogrzebać w dispatcherze + z tego co pamiętam ViewRenderer. W moim przypadku polegało to na wybieraniu kontrolera zależnie od uprawnień użytkownika.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Ale po co?
Jeśli chcesz korzystać z innego frameworka, to zmień ZF na to, co spełni Twoje wymagania. A jeśli będziesz potrzebował jakichś funkcjonalności, to sobie je przeniesiesz. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasadniczo bez rozgrzebania kodu źródłowego się nie obejdzie. Musiała być zmienić dispatcher, i napewno ZEnd_Controller_Front.
Jak cchesz mieć takie rozwiązanie to polecamy Symfony, tam wszsytkie kontrolery nazywają się Actions.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@jarosek - nie pomagasz
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:35 |