![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje się proste, ale coś mi tu nie gra.
Mam skrypt, który z danych plików tworzy prosty slideshow na stronie. Wewnątrz klasy jest funkcja pause(). Tworzę element tej klasy :
moje pytanie, dlaczego przypisanie do czegokolwiek (linka,grafiki) onlick="myShow.pause();" nie przynosi żadnego efektu? drugie pytanie to użycie tej metody w innej nieobiektowej funkcji. Dla przykładu :
Czy mam prawo tak użyć tej metody? Pytam ponieważ jeszcze niewiele wiem o obiektowym zachowaniu się JSa. Porzebuję użyć tej metody PAUSE w pewnym momencie innego skryptu i próbuję rozwikłać jak to zrobić.. jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat moje pytanie, dlaczego przypisanie do czegokolwiek (linka,grafiki) onlick="myShow.pause();" nie przynosi żadnego efektu? Strzelam, że wiesz co to jest zmienna globalna i lokalna, reszty już chyba się domyślasz..., a jak nie to usuń var lub dopisz window. przy myShow = Cytat Czy mam prawo tak użyć tej metody? W JS wszystko jest obiektem, więc napisanie "innej nieobiektowej funkcji" jest bezsensu(tak, wiem o co Ci chodziło ![]() Ten post edytował kamil4u 29.03.2010, 14:36:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale wstyd!! jak zostawiałem var window.myShow to oczywiście nie działało..
dzięki @kamil4u |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:12 |