![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, zapewne bardzo głupie, lecz jestem początkujący jeśli chodzi o php, więc prosiłbym o wyrozumiałość. Widzę w necie wiele gotowców, wszystkie wpisy do bazy danych są określone np. tak :
Moje pytanie brzmi : czy zamiast wpisywać ręcznie i zaznaczać w phpmyadmin, można to gdzieś wkleić albo wpisać te komendy ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w phpmyadmin nie musisz tego wpisywac recznie. Otwierasz sobie z pola po lewej swoja baze danych. Nastepnie w srodkowej czesci masz:
Utwórz nową tabelę w bazie danych nazwa_bazy Nazwa: 'wpiszujesz nazwe tabeli' Liczba pól: 'ilosc pol'. Potem definiujesz typy danych kolumn i gotowe (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował sadistic_son 27.03.2010, 21:48:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz wpisać z poziomu php, jako mysql_query, możesz w phpmyadmin jako SQL (będzie to to samo co w przypadku mysql_query), możesz też wyklikać - phpmyadmin
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:38 |