![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem. Porcjowanie wyników na strone jak najbardziej działa, wyświetla mi się 8 wyników na stronę ale próbuje poukładać je w dwie kolumny obok siebie(tak aby były 4 wyniki pionowo i obok nich też 4 wyniki). Czy może ktoś mnie naprowadzić jak to wykonać ![]() Kod:
Ten post edytował konradinho 27.03.2010, 16:18:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy od tego, jak chcesz wyświetlić fotki w liczbie np. 5 (bo nie zawsze liczba fotek będzie podzielna przez 8). Najprościej po prostu użyć pętli for, policzyć liczbę wierszy i wyświetlać fotki po 2 na wiersz zgodnie z prostą funkcją: pierwszy wiersz fotki 1 i 2, drugi fotki 3 i 4 itd.
- oczywiście tablica fotki jest tablicą numeryczną gdzie jeden wiersz = jeden img, wystarczy odpowiednio zmodyfikować kod. Dla 5-ciu fotek pętla obróci się 3 razy. Można też dodać warunek, by nie tworzyć pustego <td> gdy liczba fotek jest nieparzysta. Bardziej elegancko jest dodać drugą pętlę (tworzącą kolumny) i pozwolić userowi zdefiniować w PA/pliku .cfg w ilu wierszach i kolumnach chce wyswietlać fotki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 10:54 |