![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2003 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potrzebuje malej pomocy... mam skrypt ktory bardzo dobrze mi sie sprawdza i dzaila, tylko ze pod starym apachem i php! gdy mam nowe php juz nie dziala, gdyz jaks inaczej tam zmienne sie wpisuje.. czy ktos moglby mi pomoc jak ten skrypt przerobic?
Kod <?php
$LOGIN = "XXX"; $PASSWORD = "xxx"; function error ($error_message) { echo $error_message."<BR>"; exit; } if ( (!isset($PHP_AUTH_USER)) || ! (($PHP_AUTH_USER == $LOGIN) && ( $PHP_AUTH_PW == "$PASSWORD" )) ) { header("WWW-Authenticate: Basic entrer="Form2txt admin""); header("HTTP/1.0 401 Unauthorized"); error("Musisz podac login i hasło!"); } ?> dzieki z gory... -------------------- -=[ MeN ]=-
men@ids.pl GG: 469298 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Zamień $PHP_AUTH_USER na $_SERVER['PHP_AUTH_USER']
a $PHP_AUTH_PW na $_SERVER['PHP_AUTH_PW']. Polceam 16 rozdział manuala: Autoryzacja HTTP w php -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2003 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx! walsnie czytalem manuala i znalazlem to
![]() ale dzieki za pomoc! -------------------- -=[ MeN ]=-
men@ids.pl GG: 469298 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:54 |