![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zrobiłem sobie taką bazę danych
![]() Kod mam następujący
mysql_error(); wyświetla Unknown column 'siema' in 'where clause' echo $_SESSION['nick']; wyświetla siema I nie wiem dlaczego mysql_error wyświetla że w bazie nie ma kolumny 'siema' jak przecież 'siema' wskazuje użytkownika w tabeli user_name do którego ma dodać pkt. Na obrazku powyżej widać, że są dodane punkty ale je dodawałem przypisując "WHERE user_name = 'siema'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Może z łaski swojej przeczytaj kurs PHP+MySQL zanim zaczniesz zadawać elementarne pytania?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale je dodawałem przypisując "WHERE user_name = 'siema'; No wlasnie....A teraz wyswietl sobie swoje zapytanie: Porownaj z WHERE user_name = 'siema' i znajdź 10 różnic... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UPDATE users SET punkty = punkty+1 WHERE user_name =siema
różni sie tylko tym że jest siema zamiast 'siema' Tylko teraz mam pytanie jak dodać te ' próbowałem tak WHERE user_name ="".$_SESSION['nick']"; - błąd WHERE user_name =.$_SESSION['nick']"; -błąd |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Składni PHP Cię uczyć nie będziemy.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat różni sie tylko tym że jest siema zamiast 'siema' No własnie.Bez ciapków tekst siema traktowany jest jak kolumna o nazwie siema, o czym dobitnie poinformował się mysql w komunikacie błedu. Z ciapkami tekst siema traktowany jest jak tekst siema. Cytat Tylko teraz mam pytanie jak dodać te ' Lektura obowiązkowa: http://www.php.net/manual/pl/language.types.string.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:31 |