![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
MAM PEWNE PYTANIE. Jak mogę za pośrednictwem javyscript zlecic zapytanie do sql Juz tłumacze. Pracuje nad silnikiem walki. I zeby zobaczyc jej wynik czyli kto wygral trzeba zobaczyć walkę. W bazie mam zapisaną tabele show_result jesli jest zaznaczone przy walce "Y" to w spisie wszystkich walk pokazuje wynik jeśli "N" to wynik pokazuje jako: [Zobacz Walke]. I WALKA JEST JUŻ Rozegrana tylko ją trzeba zobaczyć krok po kroku pobiera mi wyniki z bazy na ze zmiennej v_content np:
Każdy rekord wyświetlany jest z opóźnieniem 5 sekund ![]() I Chciał bym zęby w tym ostatnim rekordzie było zaznaczone
Wiem ze JavaScript działa po stronie klienta, i tutaj rozpoczyna się problem czy za jakimś pośrednictwem funkcji JavaScript. jest możliwość stworzenia takiego rozwiązania? ![]() Ten post edytował _Martin_ 27.03.2010, 10:47:25 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o AJAX-ie, z pewnością jest to odpowiednia technologia. Aby sobie ułatwić możesz użyć gotowego frameworka JavaScript z obsługą AJAX-a (polecam jQuery).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajaxa mam w miare opanowanego, zastanawiam się teraz jak to wprowadzić do do skryptu, może? Jakaś funkcja w ostatnim komentarzu o zakończeniu który za pomocą ajaxu wyśle specjalną proźbe do pliku ze zeminną get w której znajdzie się id walki i tam tylko z torpeduje sql'a zapytaniem o zmiane z N na Y
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:44 |