![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Piszę skrypt, który wyświetla mi dany plik tekstowy z FTP w polu textarea z możliwością zapisu dokonanej modyfikacji z powrotem do tego pliku. Wyświetlanie działa jak należy, jednak mam problem z zapisaniem pliku. W jaki sposób można przesłać plik na serwer FTP z zawartością zmiennej $_POST? Wiem, że dało by się to zrobić tak, aby pierw stworzyć plik na serwerze lokalnym, a później go wysłać, ale skrypt ma służyć dla większego grona odbiorców, więc nie jestem do tego przekonany. Może jeśli jest taka możliwość dało by się plik zapisać w folderze temp w php? Wysłanie pliku na serwer FTP wygląda tak:
Proszę o pomoc w jaki sposób mogę tego dokonać. Google przejrzane, nie znalazłem żadnych informacji na ten temat. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 5 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może użyć cURL?
1. logujesz się przez cURL i pobierasz plik 2. wyświetlasz go 3. po edycji ktoś przyciska 'zapisz' 4. cURL wysyła do pliku PHP zawartość 5. skrypt PHP zapisuje plik Ten post edytował melkor1984 26.03.2010, 11:47:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Wiem, że dało by się to zrobić tak, aby pierw stworzyć plik na serwerze lokalnym Nie: stream_wrapper_register -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Tylko pamiętaj o zablokowaniu pliku! Dwie osoby próbujące coś zapisać do tego samego pliku, to bomba z opóźnionym zapłonem
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może użyć cURL? 1. logujesz się przez cURL i pobierasz plik 2. wyświetlasz go 3. po edycji ktoś przyciska 'zapisz' 4. cURL wysyła do pliku PHP zawartość 5. skrypt PHP zapisuje plik Dlaczego używać curl'a skoro istnieje funkcja ftp ![]() nie potrafię z tego skorzystać, mógłbyś to jakoś wyjaśnić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Robisz funkcję, która będzie udawała wrappera dla plików. Wszystko jest tam opisane, nie trzeba dodatkowo wyjaśniać.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:38 |