![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Piszę skrypt do obsługi radiostacji internetowych. Skrypt musi łączyć się z serwerem / serwerami shoutcast w celu pobierania danych, wywalania pilota itp. Pięknego, wiosennego dnia - wczoraj, admin firmy gdzie mam hosting wpadł na genialny pomysł zablokowania fsockopen() o co jeszcze się będę kłucił, bo, między innymi, ze względu na tę funkcję wybrałem ich hosting. Pomyślałem, że tak czy siak, dobrze aby skrypt miał alternatywny sposób działania = Over Curl. Normalnie ze stron pobieram dane bez problemu, schodki zaczynają się kiedy próbuje zmusić do pobrania z innego portu. Próbowałem na takie sposoby:
oraz
Cały czas nic nie zwraca, curl_getinfo() podaje tylko: Array ( [url] => http://94.23.245.113:8000/7.html [content_type] => [http_code] => 0 [header_size] => 0 [request_size] => 0 [filetime] => -1 [ssl_verify_result] => 0 [redirect_count] => 0 [total_time] => 0 [namelookup_time] => 0.000247 [connect_time] => 0 [pretransfer_time] => 0 [size_upload] => 0 [size_download] => 0 [speed_download] => 0 [speed_upload] => 0 [download_content_length] => 0 [upload_content_length] => 0 [starttransfer_time] => 0 [redirect_time] => 0 ) Jakieś sugestie? -------------------- iksor
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 5 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie to działa... odstaję info np. Kod 52,1,446,800,52,64,PARTYLISTA - w kazda niedziele od 19 do 21 P.S. a masz w ogóle dostępny moduł cURL na serwerze? na pewno jest włączony? Ten post edytował melkor1984 26.03.2010, 11:33:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Curl jest, kiedy jako URL podam np www.iksor.pl działa poprawnie.. chyba czas się skontaktować z ich pomocą techniczną...
W każdym razie dziękuje za sprawdzenie ![]() -------------------- iksor
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 04:56 |