![]() |
![]() |
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak jak w temacie poszukuję gotowego skryptu który połączy się z bazą danych mysql potem wypisze elementy z tablicy.
Wiem że to raczej pytanie na odpowiedz typu "KURS PHP/MYSQL" Ale już dużo stron przejzałem i nic nie chce działać. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Chyba sobie żarty robisz.
Gotowca masz nawet w doumentacji mysql_query na php.net. Przenoszę. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Fajnie ale dałem coś takiego i nie działa:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A jakiś komunikat błędu?
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nic białe tło... chyba coś źle wlepałem ten kod?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda OK.
Dodaj w 4 i 6 linijce na końcu: Jakieś błędy wypluwa? -------------------- |
|
|
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
teraz wyskakuje coś takiego:
po wpisaniu:
Ten post edytował krzysiuus 25.03.2010, 23:44:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że to głupie, ale na pewno masz MySQL na serwerze? Wygląda na to, że przed tym kodem gdzieś nie domknąłeś cudzysłowiu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że to głupie, ale na pewno masz MySQL na serwerze? Wygląda na to, że przed tym kodem gdzieś nie domknąłeś cudzysłowiu. By mu zabiło już na połączeniu do mysql_connect wykonywanie kodu. Czemu pobierasz zapytaniem url, title i desctription a masz 4x $row? Spróbuj z tym:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przede wszystkim daj na początek skryptu:
To nam rozjaśni sytuację, bo tak, to możemy się bawić we wróżki do Bożego Narodzenia. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal to i powinno być dobrze. ;P -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
By mu zabiło już na połączeniu do mysql_connect wykonywanie kodu. Czemu pobierasz zapytaniem url, title i desctription a masz 4x $row? Spróbuj z tym:
Najpierw mu zwracasz uwagę po czym robisz ten sam błąd. W zapytaniu nie dodałeś `id` ![]() Wywal to i powinno być dobrze. ;P Tylko po co? Jak masz źle doradzać to nie rób tego wcale. Ten post edytował fifi209 26.03.2010, 11:14:12 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko po co? Jak masz źle doradzać to nie rób tego wcale. Ostatnio miałem taki sam problem, mimo, że kod był napisany poprawnie, to przeglądarka wyświetlała pustą stronę. Po sprawdzaniu każdej części kodu z osobna, okazało się, że funkcja mysql_close(); powodowała problem, po jej usunięciu problem zniknął. Jestem początkujący - ale taki sam problem (podobny) rozwiązałem właśnie tak. -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio miałem taki sam problem, mimo, że kod był napisany poprawnie, to przeglądarka wyświetlała pustą stronę. Po sprawdzaniu każdej części kodu z osobna, okazało się, że funkcja mysql_close(); powodowała problem, po jej usunięciu problem zniknął. Jestem początkujący - ale taki sam problem (podobny) rozwiązałem właśnie tak. Widocznie połączenie zamknąłeś w nieodpowiednim miejscu. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Widocznie połączenie zamknąłeś w nieodpowiednim miejscu. No właśnie nie, bo robiłem wszystko zgodnie z książką. Przyczyny tego stanu rzeczy nie znam - ale to inny temat, w sumie nie powinienem tutaj zabierać głosu. :-) -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie nie, bo robiłem wszystko zgodnie z książką. Przyczyny tego stanu rzeczy nie znam - ale to inny temat, w sumie nie powinienem tutaj zabierać głosu. :-) W książkach są liczne błędy, pamiętaj o tym. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz klasę. Mam nadzieję, że chociaż wywoływać klasy umiesz?
Jak nadal nie będzie działało to znaczy że: -> jesteś totalnie nie w temacie -> złe dane dostępu do serwera -> ten serwer nie istnieje ![]()
-------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki, że tak się wtrącę, ale konstruktor może zwracać wartość?
-------------------- |
|
|
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkie dzięki za porady zastosowałem się do nich i jest git działa.
Teraz mam drugie pytanie jak mogę zrobić aby np. powiem po ludzku użytkownik chce dodać stronę do katalogu... klika DODAJ STRONĘ przekierowuje go do skryptu gdzie są pola nazwa url itp. Chcę jeszcze dodać tam pole z formularzem rozwijanym a mianowicie wybór kategorii... Jak mam to zacząć robić jaką funkcją pobrać nazwy poszczególnych kategorii z bazy itp? |
|
|
![]()
|
|
Sorki, że tak się wtrącę, ale konstruktor może zwracać wartość? Owszem, ale nie w przykładzie podanym przez kolegę...
Coś takiego. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:17 |