![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie. Czy za pomocą jquery lub czegokolwiek innego da się zrobic cos w tym stylu: 1. Klikamy element div 2. Wciskamy strzałkę w prawo (np) 3. Div płynnie zmienia swoją pozycje o np 50 px w prawo. Jquery ? Czy coś innego ? zaznaczam że zależy mi na płynności zmiany. Proszę o podpowiedź, pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się i za pomocą jQuery( chyba animate(znie znam go dobrze)) i za pomoca czystego JS: ustawiasz interwał i zmieniasz pozycjonowanie absolutne div-a o np. 2 px w czasie 1ms. Gdy zmiana wyniesie 50px usuwasz interwał(do tego trzeba jednak znać przynajmniej podstawy JS)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 25 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://wiki.github.com/madrobby/scriptaculous/effect-move
Możesz też skorzystać z tego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@k4milu
Hmmm wlasnie dzis o tym samym pomyslalem ![]() @karolrynio Obczaje skrypcik i powiem czy pomogło ![]() Jak cos to plusiki rozdam jutro pewnie :] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hmmm wlasnie dzis o tym samym pomyslalem smile.gif ale nie wiem czy jesli bedzie 10 takich elementow zalozmy to zbyt nie obciazy to przegladarki Zapewniam Cię, że wszystkie te gotowce są zrobione właśnie w taki sposób, jeżeli całość zrobisz dość zoptymalizowane to wszystko powinno chodzić płynnie. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:13 |