![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak we Flashu robi się coś takiego:
na ekranie mamy dwa guziki. Po naciśnięciu w jeden pojawia nam się zdjęcie i guzik powrót ( powracamy do widoku dwóch przycisków) naciskamy drugi przycisk pojawia nam się drugie zdjęcie itd. czyli znikaja guziki i pojawia sie fotka ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie sprecyzowałeś. Rzuciłeś co chcesz zrobić i co? Mamy Ci to napisać? Nie napisałeś czego dokładnie nie wiesz. Obsługa przycisków standardowa (addEventListener). Dodawanie elementu na scene (stage.addChild)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
._alpha=0
i ._alpha=1 prymitywne, ale działa ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wookieb nie pisz takich rzeczy bo nigdy od nikogo na forum nie oczekiwałem gotowca.
Nie wiem jak to zrobić. Podałem uproszczony przykład. Chodzi mi o koncept gdy klikam w guzik wszystko znika i pojawia się coś nowego. czy trzeba przygotować dwa klipy i jeden wpakować na akcje jednego przycisku a drugi klip do drugiego? Ten post edytował john_doe 24.03.2010, 16:29:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Oj już dobrze dobrze
![]() W jakiej wersji as piszesz? NAJ NAJ prostsza rzecz to wstawienie na scene 2 buttonów a nad nimi wrzucenie te 2 warstwy które chcesz pokazać. Wyłączasz do pokazania
Korzystając z tweenera caurina możesz ładnie zanimować pokazywanie warstw (parametr _autoAlpha - dokumentacja caurina -> display shortcuts) oraz znikanie buttonów (ten sam parametr). Oczywiście przydadzą ci się flagi typu "ktora warstwa pokazana" (chyba wiadomo jak to zrobic). no i pozostaje ci tylko odpowiednio oprogramowac przyciski. Ten post edytował wookieb 24.03.2010, 17:26:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
w as3.
thx wookieb:) o coś takiego mi chodziło. pobawię się z tym i zobaczymy jakie będą efekty. sorry za moje lekkie uniesienie ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:45 |