![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc mam problem. Chodzi o PHP.
<?php $dane=$_POST['id']; echo "$id"; ?> Co powinienem wpisać w formularz id żeby zamknąć ten cudzysłów w echo, miejąc fakt że jak wpisze " to zostanie dodany backslash którego nie chce, chociaż może być, ale coś trzeba zrobić, żeby reszta skryptu się wykonała. Macie jakieś pomysły ? Z góry dzięki:) Ten post edytował wincek 24.03.2010, 11:22:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
szczerze to nie wiem o co ci chodzi.
Zgaduję: uzyj htmlspecialchars() No a jesli nie trafilem to pokaz trochę wiecej kodu i opisz dokladnie co chcesz zrobic -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod: http://pastebin.org/121676
I chce przez formularz POST przekazać taki tekst, dzięki któremu plik admin.txt by został tak zmodyfikowany, żeby wyglądał <?php $notka=" "; echo chr(51).chr(53) // "; ?> Próbowałem wysłać przez formularz POST coś takiego: "; echo chr(51).chr(53) ?> # ale wtedy zapisuje, bo na serwerze którym to działa jest magic_quotes. <?php $notka="\"; echo chr(51).chr(53) // "; ?> I przez ten slash nie mogę zamknąć stringa, w ogóle jest możliwość zamknięcia go? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no to przed zapisem uzyj stripslashes()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie nie o to mi chodziło. Ten plik admin.txt jest na serwerze i nie można go zmodyfikować i co wpisać w formularzu żeby wykonać jakieś polecenia na serwerze. O to mi chodziło.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:14 |