![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabele, wiersz tabeli ma mieć określone tło, np. tr.png. Gdy nadaje mu to tło w css, to tło przyjmuje komórki w tym wierszu (np. każda ma zaokrąglony róg, a tylko wiersz ma miec!). Czy ktoś wie co jest tego przyczyną?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż co już zrobiłeś jakiś kod co kol wiek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przyklad:
Kod <table> <tr><td></td><td></td></tr> </table> jeśli nadam dla tr background:url(img/tlo.png), które jest prostokątem z zaokrąglonymi rogami o szerokości 900px (tabela ma mieć 900px), to chce, zeby wiersz miał takie tło, a nie, żeby każda komórka 'od nowa' generowała to tło... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <table background="ścieżka dostępu">...</table>
|
|
|
![]()
|
|
hm...dzięki za odp, ale ja znam html i css...
Problem polega na tym, że tło, które przypisuje jako tło wiersza powiela się w kazdej komórce, mimo, że ona ma zdeklarowane tło jako none, a wiersz ma no-repeat. Rozwiązałem to inaczej tnąc tło i układając tabele, jest teraz więcej kodu i babraniny, bo niestety, strona musi działać pod chrome, a własnie chrome czynił takie problemy, FF i IE potrafi nadać tło dla wiersza nie powielając go w komórkach... ok, temat do zamknięcia. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:27 |