![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu mówię że wiem że w Google jest masa artykułów "How To", i zrobiłem tak jak piszą w każdym z nich, ale nadal nie mogę uzyskać tablicy z formularza.
Kod:
I print_r nie wyświetla mi tablicy, tylko ostatnią zaznaczony "value", tj. nadpisuje wartości dla $_POST['team'] zamiast zrobić tablicę. Zastanawiałem się czy w echo można używać "[" i "]", ale nie mogłem znaleźć o tym informacji. Co robię źle? Ten post edytował pawel.ad 23.03.2010, 17:57:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Oczywiście musisz zaznaczyć więcej niż jeden checkbox żeby było więcej elementów tablicy. Niezaznaczone checkboxy nie są wysyłane formularzem. Ten post edytował sadistic_son 23.03.2010, 18:06:05 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale przecież to dokładnie to samo... ;p
Nie działa w każdym razie... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod wygląda dobrze, jedynym zastrzeżeniem jest użycie id="team[]", takie coś nie ma w ogóle prawa bytu. Aby zrobić tablicę checkbox-ów wystarczy ustawić dla nich name="team[]". Wtedy w $_POST['team'] na pewno masz tablicę (oczywiście musisz przynajmniej jednego checkbox-a zaznaczyć). Jeżeli nie masz tablicy w $_POST['team'], a wszystko zrobiłeś, tak jak piszesz w pierwszym poście lub tak, jak poradził Ci sadistic_son, to może w którymś miejscu modyfikujesz $_POST['team']? Najlepiej wrzuć cały kod. Poniższy przykład działa bez zarzutu:
Ten post edytował mortus 23.03.2010, 18:37:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:48 |