![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szanowne grono
Kiedyś widziałem ciekawe rozwiązanie dwóch selektów połączonych "Jakoś" ze sobą dzięki czemu wybierając w pierwszym w drugim do wyboru była ograniczona tematycznie grupa. Kojarzę, że było to zrobione na podstawie wartości value opartej na tablicy ale nie mogę znaleźć takiego przykładu. Może ktoś wie gdzie taki przykład można znaleźć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
dane w tych selektach wyświetlane są z bazy danych czy jak?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżej przykład tego co mniej więcej pamiętam.
Bardzo ładnie to działało bez JS (chyba) Ogólnie chodzi mi o ograniczenie w drugim select wyników w zależności od pierwszego wyboru. Znalazłem kilka rozwiązań. Tutaj jedno z ciekawszych http://javascript.internet.com/forms/unobt...lect-boxes.html chociaż po wrzuceniu do projektu przestał działać. Dane pobieram z bazy przy pomocy własnych klas i nie chcę bawić się w jeszcze w JS przy generowaniu HTML. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koledze chyba nie chodziło o selecty z bazy ale o select z listą
![]() http://dynamicdrive.com/dynamicindex1/chainedmenu/index.htm |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odzew ale po zapoznaniu się z rozwiązaniami muszę poszukać innej drogi
![]() W każdym z przypadków muszę z poziomu php utworzyć plik JS z danymi pobranymi z bazy a to już za dużo roboty ![]() wysłałem, że jest jakiś łatwiejszy "myk" w HTML. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:57 |