![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak sprawić aby odnośniki w jednej komórce tabeli otwierały się w drugiej,
wiem jak to sie robi w ramkach, ale nie wiem jak się do tego zabrać w wypadku tabel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obawiam się, że to nie takie proste jak myślisz. Potrzebne do tego Ci będzie parę funkcji z php, m.in include. W tej drugiej komórce musi znajdować się kod, który w zależności od tego co przekazujesz w linku załaduje odpowiednią treść.
To są podstawy, które znajdziesz w byle jakim kursie PHP, poszukaj. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty chcesz zrobic to bez przeladowywania strony ?
Bo jesli tak to mozesz wykorzystac do tego inerHtml z java. Robisz ramke o wielkosci 1 na 1 pixel na stronie. W ten sposob nie bedzie widoczna. W niej umieszczasz kod przy pomocy, ktorego mozesz wszystko obliczyc. Znaczy cala zawartosc tabeli w ktorej ma sie pokazac zawartosc. Ladujesz to do zmiennej cala zawartosc i na koniec robisz cos takiego : W tabeli gdzie to ma byc zaladowane wpisujesz taki kod : Dzieki temu miedzy div zostanie wpompowana zawartosc, ktora chcesz tam umiescic. Zobacz na id. Musza byc jednakowe. Dzieki temau mozesz nawet kilka w ten sposob miejsc wypelniac bez widocznego przeladowania strony. To znaczy wykonuje sie jedynie to co w ramce, a pozostala czesc strony pozostaje nienaruszona. Mozesz to np obserwowac jako przyklad na http://www.emulek.com.pl (jesli to nie jest zgodne z regulaminem mozna usunac adres strony ) . Kliknij sobie w odpowiedz w tabeli ankiety, albo wejdz na czata. Dziala na podobnej zasadzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, dzięki za pomoc, ale po dłuższych poszukiwaniach dowiedziałem się, że wystarczyło użyć iFrame czyli coś takiego:
Powód edycji: [strife]: Dodanie bbCode
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz dawno ramek nie stosuje z prozaicznego powodu.
Podczas ladowania sie najpierw strony przez moment jest widoczna biala plama co nie ladnie wyglada. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ktokolwiek zaprzestaje używania ramek (lub pływających ramek), to na pewno nie z tego powodu
![]() Wracając do tematu, includowanie z poziomu PHP (lub select z bazy) ma taką choćby zaletę, że nie wymaga od Ciebie tworzenia stu dokumentów z sekcją head, body, i w razie jakiejkolwiek zmiany - nie wymaga także zmiany tak wielkiej liczby plików. Może jednak wypróbuj prosty przykład w PHP, który podałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:02 |