![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Skąd: Waraszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Zacząłem się uczyć PHP, poprzez czytanie książki http://helion.pl/ksiazki/phmsv4.htm. Czytam i czytam, i patrze w kod i się zastawiam co i jak. Ehh, jak mam się uczyć PHP I mySQL ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od vademecum profesjonalisty?? Naucz się podstaw i stopniowo idz do przodu, poszukaj kursów na necie, i tak przy okazji zacznij od szukania na forum podobnych pytań.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od samego czytania programistą nie zostaniesz. Pisz swój własny kod, zmieniaj podany w książce, próbuj nowych rzeczy. Im więcej tym lepiej. A sama książka ponoć dość dobra.
Edit: http://www.w3schools.com/PHP/DEfaULT.asP Pozdrawiam Ten post edytował DiH 22.03.2010, 18:36:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Skąd: Waraszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pragnę dodać, że jestem grafikiem jeszcze. Używam Photoshop CS3
![]() Edit: Byłem na tej stronie co podałeś oraz na kursphp.pl, i na manualu ale takie se... Ten post edytował menTis 22.03.2010, 18:39:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual mówisz taki se?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Edit: Byłem na tej stronie co podałeś oraz na kursphp.pl, i na manualu ale takie se... Jeżeli 'takie se' to może warto zabrać się za coś innego ? Czego nie rozumiesz w tych kursach ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A to się po kolei czyta i traktuje jako książkę, czy bardziej słownik?
Ten post edytował menTis 22.03.2010, 19:34:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual to raczej coś w rodzaju słownika - nie wiesz co robi dana funkcja, to wyszukujesz. Przy okazji możesz poczytać o pokrewnych funkcjach. Nadaje się również do czytania jako podręcznik(zwłaszcza z komentarzami, bo tam jest sporo ciekawych przykładów i zastosowań).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Lepiej próbować pisać stronki w html, css i próbować dodawać kod PHP i MySQL i tak dalej, czy powolutku uczyć się teorii PHP oraz MySQL i potem dopiero ?
Ten post edytował menTis 22.03.2010, 19:35:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTMLa i CSS powinieneś znać, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby uczyć się wszystkiego naraz. Teorii nie ma sensu się uczyć(zresztą nie rozumiem dokładnie co przez to pojęcie rozumiesz). W tym wypadku najlepszą nauką jest praktyka.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Manual to raczej coś w rodzaju słownika - nie wiesz co robi dana funkcja, to wyszukujesz. Co do pierwszych rozdziałów, to bym się spierał. A tak BTW, takich wątków było już kilka. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No tak. ale jakbym zrobił stronkę to jak to potem połączyć, wszystko bo pisze się z uwzględnianiem rejestracji na początku a jak ja nie umiem to potem nie wiem czy uda mi się pozmieniać wszystko, bazy itd.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:57 |