![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Co jest nie tak w tym skrypcie?
CODE $inputfile = '<http://jakis link do zdjecia'; $file = fopen($inputfile, 'r'); $imageData = fread($file, filesize($inputfile)); fclose($file); $base64data = base64 encode($imageData); $photo = array( 'number' => '<1>', ); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co się dzieje?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 10 Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no bo jak wrzucę na serwer to mi błąd wyskakuje w tej linijce::
CODE $base64data = base64 encode($imageData); $photo = array( |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"base64 encode" - spróbuj bez spacji - "base64_encode". Poza tym podawaj zawsze treść błędu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Trochę poprawiłam błędy ale coś nie tak a mianowicie taki mi pokazuje komunikat::
Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0. in c:\usr\krasnal\www\oto\obrazek.php on line 18 linijki 18 zaznaczyłam. a oto mój kod programu:: CODE <?php $nazwa_pliku = "C:/usr/krasnal/www/oto/text.txt"; $uchwyt = fopen("C:/usr/krasnal/www/oto/plik.gif", "r"); $tresc = fread($uchwyt, filesize($nazwa_pliku)); //linijka 18 fclose($uchwyt); $base64data = base64_encode ($imageData); $photo = array( 'number' => '<1>', ); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o poprawne wstawianie kodu źródłowego PHP, w odpowiednich znacznikach ([php]).
A dwa, zajrzyj do manuala fread to dowiesz się czemu masz błąd. Podpowiem, że możesz mieć złą ścieżkę do pliku na którym wykonujesz filesize, stąd wartość 0, która jest niedopuszczalna dla tego typu konstrukcji. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to przeciez komunikat bledu mowi wyraźnie: drugi parametr ma byc liczbą wiekszą od 0, czyli
filesize($nazwa_pliku) ma zwracac liczbe wiekszą od 0 a u ciebie tego nie robi. Jestes juz teraz sama w stanie poszukac bledu czy dalej mamy tlumaczyc? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hehe;) dzięki wielkie;)
a powinno być tak:: CODE $nazwa_pliku = ("obraz.jpg");
$uchwyt = fopen("$nazwa_pliku", "r"); $tresc = fread($uchwyt, filesize($nazwa_pliku)); //linijka 18 fclose($uchwyt); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Moderator grzecznie upomniał cię wczesniej o stosowanie własciwego bbcode, ja teraz robię to drugi raz. za trzecim razem bedzie moderka.
edit: a przepraszam. Juz cie kiedys o to upominalem i zastrzeglem ze nastepnym razem bedzie ostrzezenie. No to masz ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
przepraszam już się poprawie następnym razem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:05 |