![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem- zrobiłem formularz w programie Dreamweaver z "opcją" dodawania pliku i chciałbym aby dane z formularza były wysyłane na mojego maila, wszystko działa tylko nie wysyła mi pliku na maila, są same dane. Pomyślicie pewnie ... "o Boże takich postów było setki skorzystaj z opcji szukaj" ... i korzystałem i przeglądnąłem setki postów o tej tematyce do tego setkę tutoriali i polskich i angielskich i nic. Problemem jest to, że to moja pierwsza strona a jeśli chodzi o języki programowania to moja wiedza jest taka, że wiem że są takowe i to wszystko. Totalnie nic mi nie wychodzi jeśli chodzi o ten formularz. Mój skrypt php wygląda tak:
Bardzo proszę powiedzcie mi co mam dopisać, co zrobić, żeby wysyłało mi na maila razem z załadowanym plikiem. Prosiłbym też o pomoc w jak najprostszym słownictwie. Z góry dziękuję i wiem, że pewnie Wam ta sprawa wyda się banalnie prosta, ale dla mnie to już jest 8-dniowa katorga. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
setki powiadasz.... oj nie ładnie tak kłamać....
![]() No ale do rzeczy: a gdzie ty w tym kodzie wysylasz wogole plik? Nigdzie nie widze. Zeby wyslac plik trzeba go najpierw uploadnac na serwer http://pl.php.net/manual/pl/features.file-...post-method.php jak juz nauczysz sie uploadowac to zajmiemy sie wysyłką. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no specjalnie wyolbrzymiam bo już naprawdę wiele tego przeglądnąłem, dziesiątki spokojnie,
taa bo to kod do wysyłania formularza bez pliku i moje pytanie jest takie... gdzie i co mam wpisać żeby móc też wysyłać plik, czyli do tego pliku php ktory określiłem podczas tworzenia formularza action="moj_plik.php" mam dopisaćcoś takiego?... (od razu przepraszam jeśli to co napisałem jest idiotyzmem...)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:11 |