![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkującym programistą PHP. Oto jedno z wielu pytań, które pojawiły się podczas pisania mojej strony. Zależy mi na konkretnej odpowiedzi, ponieważ uniknąłbym w ten sposób szukania innej metody na rozwiązanie aktualnego problemu. (nie wiem po co ten prolog ![]() Czy można w jakiś sposób edytować nazwy zmiennych $_POST ? Chciałbym zastosować ją w pętli for z użyciem nazw: odpX, gdzie X to po prostu licznik. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl2.php.net/manual/pl/function.array-values.php jeżeli dobrze Cię zrozumiałem.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj, chyba nie. Chodzi o to, że mam formularz. Podaję np. liczbę 3, a na następnej stronie wyskakują mi 3 pola, do których wpisuję tekst. Każdy z nich przyjmuje nazwę kolejno: odp1, odp2, odp3. Przesyłam je na następną stronę metodą post. Czyli mam $_POST['odp1'], $_POST['odp2'] i $_POST['odp3']. Ich treść chcę wpisać do tablicy o nazwie $odp, o rozmiarze 3 (bo taką liczbę podałem na początku). Robię to za pomocą pętli:
No i nie działa. Coś w nawiasie kwadratowym... Ten post edytował Garrett 21.03.2010, 22:57:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj, chyba nie. Chodzi o to, że mam formularz. Podaję np. liczbę 3, a na następnej stronie wyskakują mi 3 pola, do których wpisuję tekst. Każdy z nich przyjmuje nazwę kolejno: odp1, odp2, odp3. Przesyłam je na następną stronę metodą post. Czyli mam $_POST['odp1'], $_POST['odp2'] i $_POST['odp3']. Ich treść chcę wpisać do tablicy o nazwie $odp, o rozmiarze 3 (bo taką liczbę podałem na początku). Robię to za pomocą pętli:
No i nie działa. Coś w nawiasie kwadratowym... Dziwne, u mnie działa Twój przykład... Swoją drogą w htmlu możesz zrobić tablicę -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:55 |