![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam robię bardzo prostą grę. Polega ona na rozwiązywaniu zadań z matmy
![]() ![]() I teraz mam pytanie gdzie polecacie trzymać wszystkie dane w bazie danych czy w plikach. Na bezpieczeństwie mi zależ bo myśle że w podstawówce nie ma hakerów ![]() P.S Z php znam tylko podstawy więc traktujcie mnie jako nowicjusza. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już zależy od Twoich preferencji. Mniej się napiszesz przy zapisywaniu do pliku i czytaniu z niego, niż przy bazie danych. MySQL daje jednak wiele możliwości operowania na danych w bazie. Gdy będziesz chciał, przykładowo, stworzyć prosty ranking najlepszych uczniów, czy choćby posortować wyniki wg. danego pola.
Polecałbym to wykonać na MySQL. Swoją drogą, jesteś nauczycielem matmy? Jeżeli tak, to gratuluję inwencji - świetny sposób, żeby zachęcić dzieci do robienia czegokolwiek z matmą. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już zależy od Twoich preferencji. Mniej się napiszesz przy zapisywaniu do pliku i czytaniu z niego, niż przy bazie danych. MySQL daje jednak wiele możliwości operowania na danych w bazie. Gdy będziesz chciał, przykładowo, stworzyć prosty ranking najlepszych uczniów, czy choćby posortować wyniki wg. danego pola. Polecałbym to wykonać na MySQL. Swoją drogą, jesteś nauczycielem matmy? Jeżeli tak, to gratuluję inwencji - świetny sposób, żeby zachęcić dzieci do robienia czegokolwiek z matmą. Pozdrawiam Nie nie jestem nauczycielem tylko synem nauczycielki. Chyba zrobię to w MySQL ponieważ dane z rejestracji są zapisywane w bazie i myślę, że to będę mógł wykorzystac później w rankingu itp... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:04 |