![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest to zgodne z prawem jak w swoich komercyjnych projektach korzystam np. ze Smarty, ADODB, PHPlib itp. Nurtuje mnie to pytanie, bo przecież w jakimś stopniu zarabiałbym na czyjejś pracy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli autor np. smarty nie napisal w licencji: "tylko do uzytku prywatnego" to raczej nie masz sie o co martwic... ekhem...w biznesie nie ma czasu na wyrzuty sumienia :wink:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak, licencje trzeba spawdzić. Bo tak np. MySQL jest free ale tylko do zastosowan niekomercyjnych
![]() Cytat ekhem...w biznesie nie ma czasu na wyrzuty sumienia :wink:
DreeD: a co to są "wyrzuty sumienia"? 8) -------------------- ![]() "Nie wiedziałem tylko, że Bóg też był na grzybach, gdy majstrował przy wszechświecie" (Janusz Wisniewski) dev: gazeta.ie |
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak, licencje trzeba spawdzić. Bo tak np. MySQL jest free ale tylko do zastosowan niekomercyjnych
![]() Z tego co ja się dowiedziałem jest darmowy też do komercyjnych z tym, że sprzedając produkt w cene nie jest wliczona cena za baze danych i dodajesz ja za free. A jeśli chcesz ją sprzedawać razem ze swoim produktem musisz mieć licencje komercyjną. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Bo tak np. MySQL jest free ale tylko do zastosowan niekomercyjnych
![]() Ale i tak np. jesli masz cos komercyjnego na wykupionym gdzies koncie to chyba cie to nie obchodzi a admina serwera, ktory zamontowal tam MySQL ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat DreeD: a co to są "wyrzuty sumienia"? 8)
nizej: Cytat Szczególnie dotkliwe wyrzuty sumienia przeżywamy w związku z krzywdą uczynioną innym.
w pewnym sensie wykorzystywanie cudzej pracy i jeszcze zarabianie na niej mozna nazwac "krzywda uczynioną innym". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:40 |