![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki kodzik
Teoretycznie powinno wszystko działać, ale w praktyce jest na odwrót. Otóż po kliknięciu Zmień wszystkie spany o id="id_1_t" powinny zniknąć a w ich miejsce pojawić spany id="id_1_f" ale tak nie jest. Tylko 1 kolumna zmienia się a reszta pozostaje bez zmian. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieje się tak dlatego, że atrybut id nadajemy tylko elementom unikalnym w dokumencie - tj. w jednym dokumencie może zaistnieć tylko jeden element o konkretnej wartości atrybutu id. Masz do wyboru: albo użyć klasy przeznaczonej do zmiany właściwości elementów po ich klasie, albo użycie getElemenstByTagName.
Link do wspomnianej klasy: http://robertnyman.com/2008/05/27/the-ulti...name-anno-2008/ Edit: Jeżeli wywalisz to złomowisko spanów, i zamienisz to na zwykłe dwa divy stojące obok siebie, służące jako kolumny, to Twój problem zniknie. Nadasz wtedy jednemu divowi odpowiedni id, i po kliknięciu go ukryjesz. Ot, cały kod. Ten post edytował DiH 21.03.2010, 11:33:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zrobiłem troche na około tzn. pododawałem do id spana jeszcze numer kolumny i funkcje w petle no i działa, ale wielkie dzięki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważ jednak o ile mniej kodu, i jak o wiele przejrzyściej możesz to zrobić za pomocą divów. Chociaż spróbuj (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:29 |