![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jako że miałem dość długi rozbrat z Symfony postanowiłem do niego wrócić i poprzypominać sobie kilka rzeczy i nauczyć się kilku nowych. Napotkałem na takie problemy przy tworzeniu sobie panela administracyjnego: 1) Jak spolszczyć od razu cały panel admina znaczy podstawowe wyrażenia z którego korzysta panel admina ? Używam Symfony 1.2.9 Ten post edytował Gribo 21.03.2010, 01:35:08 -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad. 1 Możesz stworzyć wirtualną kolumnę np. lead w klasie modelu - poprzez dopisanie metody News::getLead() - i dodać tą kolumnę w sekcji list:display w generator.yml
Cytat list: display: [tutaj, twoje, kolumny, lead] Metoda News::getLead() powinna skracać treść pełnego newsa. Przerób np. tą funkcję. ad. 2 Symfony posiada już podstawowe tłumaczenie admina. Aby ich użyć musisz włączyć lokalizację w settings.yml Kod all: .settings: i18n: true default_culture: pl Pamiętaj o cache:clear i zmianie sesji po zmodyfikowaniu ustawień. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh z zapomniałem żeby wyczyścić ciasteczka w przeglądarce i siedziałem tak 30 minut i się zastanawiałem co jest nie tak
![]() -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 04:28 |