![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały problem. Upload plików działa bardzo dobrze, lecz gdy użytkownik dodaje opis do zdjęcia(klucz) to zapisuje go do bazy w formie cyfrowej(zamienia ciąg znaków na cyfry). W bazie to pole ustawione jest jako text więc wszystko powinno być ok. Czy ktoś wie może jak to rozwiązać? Wydaje mi się, że to wszystko jest przez: ale za bardzo nie wiem jak to rozwiązać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż klasę Pliki (kod)
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa ogólnie ma dużą zawartość ale tylko ten kawałek tyczy się uploadu plików:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem że chcesz żeby klucz nie był ciągiem cyfr tylko normalnym tekstem tak? W tej metodzie którą pokazałeś ze zmienną klucz się nic nie dzieje ;P Pokaż metody w których cokolwiek dzieje się ze zmienną $klucz
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
O to chodzi, że z tą zmienną nic się nie dzieje w innych plikach. Po prostu odbieram ją z formularza i dodaje rekord do bazy
![]() Nie ma nikt żadnego pomysłu ![]() @edit Problem rozwiązany, pomógł mi kumpel. A mianowicie:
Czyli krótko mówiąc do zmiennej $klucz przypisywałem posta zawierającego rozmiar pliku ![]() ![]() Ten post edytował konradinho 23.03.2010, 14:53:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 11:47 |