![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam pytanie. Czy za pomocą PHP można się połączyć ze swoim serwerem cs i zmienić hasło?
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest czasem hasło zapisywane w jakims pliku? Wystarczy w takim razie z edytować plik poprzez php.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie nie wiem czy jest zapisywane w pliku
a jak poprzez fsockopen? przecież jakieś parametry trzeba przesłać -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu się socketami nic nie robi. Przy odpalaniu serwera dodaje się z tego co wiem parametr -pass haslo1234. Dzięki niemu jest nadane hasło na serwer.
|
|
|
![]()
|
|
no to jak mogę za pomocą php to ustalić?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 5 Dołączył: 22.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj phprcon. Znajdziesz to w google
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem socket'ami się właśnie tak robi.
Jeśli chcesz zmienić hasło na serwerze CS'a poprzez zmianę w pliku konfiguracyjnym musisz go zrestartować żeby zmiany przyniosły efekt. Nawet przy zmianie mapy sv_password nie jest odświeżane, bo po uruchomieniu serwera jego konfiguracja nie jest wczytywana ponownie. Nieinwazyjnie, hasło można zmienić tylko łącząc się bezpośrednio z serwerem gry. Nie pamiętam dokładnie jak się nazywa ta biblioteka, ale wywodzi się ona z psychostatsów ( chyba PsychoQuery ). Dzięki niej możesz połączyć się z serwerem bazującym na silniku HL'a i wysyłać mu polecenia tak jakbyś to robił przez konsolę serwerową. Jakieś informacje na ten temat powinny się znajdować na stronie projektu w/w statystyk. Powodzenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:42 |