![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce mi się wczytać plik css za pomocą:
Robię łatwe adresy i wszystkie zapytania przechodzą przez index.php za pomocą htaccess. Może to jest przyczyną? Plik w którym wczytuje cssa jest o jeden katalog wyżej od niego samego, więc linkuje do stylów dobrze... pliki strony są w innych katalogac niż index. Jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 5.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej podać bezpośrednią ścieżkę jeśli to możliwe
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wkleisz do paska adresu ścieżkę do pliku CSS to się wyświetla?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie wyświetla się i dobrze, bo wszystkie zapytania są przekierowywane do index.php i analizowane przez front controler-robię własnego frameworka. Ścieżka do css jest taka domena.pl/framework/Views/Style/Style.css front kontroller próbuje wczytać controller o nazwie Views i akcję Style dlatego poprzez wpisanie ścieżki nic nie wczytam.
|
|
|
![]()
|
|
Wobec tego ustaw tak reguły mod_rewrite, żeby nie przekazywały plików css, obrazków itp. do front-controllera.
Ten post edytował luck 19.03.2010, 20:09:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mój .htacces wygląda tak:
RewriteEngine on RewriteRule .* index.php php_flag magic_quotes_gpc off php_flag register_globals off Co mam dopisać? Wiem, że w googlach o tym jest, ale nie mogę znaleźć nic konkretnego... |
|
|
![]()
|
|
Przed RewriteRule spróbuj dać:
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(.*)\.css$ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej chyba zrobić tak, aby były przepisywane tylko adresy stron, np. ja mam tak:
Kod RewriteRule ^(.+).html$ ?page=$1 [L] Albo przepisywać wszystkie adresy bez kropki, albo dodać wyjątki .ico, .css etc. |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązałem to w ten sposób, że wczytuje plik css funkcją fopen i wyświetlam zawartość pliku. Działa, więc chyba przy tym zostanę, bo wszystkie zabiegi w htacces nic nie dały...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 04:21 |