![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowy w temacie programowania php i mam parę wątpliwości.
Zainteresowała mnie kwestia działania gier przez przeglądarkę. No tak, działa ona na zasadzie silnika napisanego w php. Po namysłach stwierdziłem że można by się wziąć za php i może sam bym spróbował zrobić jakąś prostą grę dla sprawdzenia, i tutaj wątpliwości: Czy taki silnik trzeba napisać od podstaw i działa on samodzielnie bez żadnych dodatkowych programów, tak jak np phpbb3 zainstalowany na serwerze, czy można by zrobić portal na jakimś CMS i wgrać skrypt do CMS'a, który działał by jako silnik do gry i automatycznie zamieniał portal w grę via www. Czy można by po prostu zrobić portal oparty na php-fusion, wgrać napisany przez siebie silnik i by to mogło działać? A może jednak trzeba wszystko zrobić od podstaw? Zakładając że by się dało zrobić taki skrypt na portal, to czy ten portal mógłby być oparty na Joomla!, z tego co wiem żeby odpalić skrypt na Joomli trzeba go zmienić w komponent dla niego, dało by z takim skryptem rade zrobić to samo? Być może niektóre z moich wypowiedzi zabrzmiały niedorzecznie, jednak jestem nowicjuszem w tej dziedzinie. Dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrawiam, blojayble. Ten post edytował blojayble 19.03.2010, 16:46:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:46 |