![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra ludziska pisze tutaj bo miałem dziś przyjemność pomagać klientowi w ogarnięciu strony w PHP choć akurat sam w NET raczej siedze..
No i to co dzisiaj spotkałem poniszczyło moją wąską konstrukcję ![]() Tak więc Klient ściągnął cały serwis przez FTP na dysk...i tam sobie grzebaliśmy na nim (głównie zmiany kosmetyczne więc bez serwera interpretera PHP) A rozchodzi się o to, że mimo iż pracowaliśmy na stronie na dysku to co byśmy nie zrobili jak wyświetlałem stronę w przeglądarce wszystkie grafiki i style cały czas ładował mi ze strony na serwerze WWW. Mimo tego, że ścieżki były podane w formacie np "../images/img.jpg" itd.. no ja to rozumiem jako ścieżkę bezwzględną i dla takiego zapisu powinien ładować plik cofając się do nadrzędnego katalogu względem dokumentu w którym był ten zapis i tam z folderu images brac img.jpg czyli w moim przypadku z dysku twardego. Tymczasem jak otwierałem stronę w przeglądarce dodatek Firefox Webdeveloper wskazywał, że pliki wszystkie ładują się z www.strona.com/images/img.jpg Czy ktoś może mi to logicznie wytłumaczyć ? bo zbaraniałem ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 16 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czyściłeś pamięć podręczną przeglądarki? kiedyś miałem podobne problemy i to pomogło, albo odświeżanie strony za pomocą CtrlCmd+Shift+R (przynajmniej w FF)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak to niepomoze sprobuj inna przegladarka, chociaz efekt powinien byc ten sam to czasem zdarzaja sie jakies anomalia. Jak to niepomoze to sproboj wejsc na strone z innej sieci webproxy albo np adobe browser ktore zrobi screen Twojej strony (chyba tak sie to nazywa, w g znajdziesz). Ale to NA PEWNO jakies cache
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Proszę wysłać do dowolnego moderatora/opiekuna PW z poprawną nazwą tematu.
Do tego czasu temat pozostanie zamknięty. Otwieram. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc ... masz racje jest tag BASE, pierwszy raz widzę ten tag. Człowiek się uczy całe życie pzdr!:P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:10 |