![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem i bardzo początkującym użytkownikiem php. No i jak to bywa na początku same problemy. Mianowicie w przeglądarce pojawia mi się taki oto błąd: Cytat Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 Baza jest dostępna w phpmyadmin i mogę z niej wyświetlać dane. Tak samo sprawa wygląda na stronce napisanej tylko w celu sprawdzenia bazy. Moje połączenie wygląda tak: no i w przypadku testowym połączenie działa, w projekcie nie. Zamiast Cytat 'localhost' wpisywałem również Cytat 127.0.0.1 i błąd ten sam. Pracuję na ubuntu 9.10 i w terminalu mogę się połączyć z MySql za pomocą Cytat mysql -u root -p więc chyba nic się nie blokuje. Próbowałem również połączyć się metodą PDO i problem zoztał ten sam. Czytałem jeszcze coś o edycji pliku my.cnf ale albo coś źle robiłem albo to nie przyniosło żadnego efektu. Mam nadzieje, że o niczym nie zapomniałem i że wszystko dobrze opisałem. Jeśli nie pytajcie i mam nadzieje, że znajdzie się ktoś kto pomoże ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:08 |