![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
proszę o pomoc, chodzi mi o walidację checkboxów. Mianowicie mam 3 grupy, w każdej grupie są po 4 checkboxy. Chciał bym aby walidacja polegała na tym iż przynajmniej jeden checkbox musi być zaznaczony z każdej grupy. mam nadzieję że jasno wytłumaczyłem o co mi chodzi ![]() GRUPA I GRUPA II GRUPA III z góry dziękuję za pomoc ![]() -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Próbowałeś sam zrobić skrypt?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tym: http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...gin-validation/ bez problemu mozesz takie cos zrobic. Jest tam wersja demo gdzie musza byc zaznaczone 2 checkboxy.
-------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
Tym: http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...gin-validation/ bez problemu mozesz takie cos zrobic. Jest tam wersja demo gdzie musza byc zaznaczone 2 checkboxy. jakieś inne rozwiązanie bez zbędnych pluginów ? -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne, samemu napisac, ale jak sie nie znasz na JS to najprosciej bedzie uzyc plugin.
Jest jeszcze pomniejszy plugin do validacji: http://demos.usejquery.com/ketchup-plugin/index.html -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem coś takiego, tylko problem w tym że moje name="" ma za z każdym checkboxem inną nazwę, a to poniżej sprawdza tylko jednego checkboxa
![]()
Ten post edytował sumek 19.03.2010, 15:17:01 -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj kazdemu inputowi z grupy klase np.
dla grupy 1
i sprawdzasz
uzyj jquery do tego // pisane na szybko,nie tesstowane Ten post edytował trucksweb 19.03.2010, 15:36:12 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
daj kazdemu inputowi z grupy klase np. dla grupy 1
i sprawdzasz
uzyj jquery do tego // pisane na szybko,nie tesstowane twój przykład nie działa, ale dałeś mi wskazówkę ![]() ![]() ja zrobiłem to tak i działa.
dzięki ci bardzo pomogłeś ![]() -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moj blad:
teraz dziala
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:35 |