![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poruszałem już ten wątek na forum, ale chyba nie byłem zbyt precyzyjny. Mam funkcję którą wywołuję w dwóch miejscach:
najpierw: Kod <form id="_s" action="search.php" method="post" accept-charset="utf-8" onsubmit="search(0); return false;"> blokuje mi action="search.php" i normalnie realizuje kod funkcji. Jeżeli jednak w innym miejscu (obojętnie, czy w treści wywoływanej ajaxem, czy też NIE) dam tę samą funkcję search() np. Kod <p><span><a href="search.php" onclick="search(0); return false;">next</a></span></p> nie blokuje mi href="search.php". Idzie bezposrednio do strony. kiedy klikam na link w konsoli błędów w FF pojawia się komunikat, że "search is not a function". Może ktoś ma pomysł jak sobie z tym problemem poradzić? Problem Rozwiązany: zmieniłem nazwę funkcji na searching() i śmiga jak należy. Swoją drogą nie rozumiem, jakie to ma znaczenie!!!!! Jak ktoś zna odpowiedź to z chęcią posłucham. Ten post edytował marcinst 18.03.2010, 21:38:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 2 Dołączył: 27.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo niektóre nazwy są zarezerwowane.
Dlatego zamiast search, option, go, do, Lepiej użyć szukaj_cos, ustaw_imie itd. I mówię tutaj ogólnikowo, nieważne gdzie i w jakim języku. Zawsze lepiej dodać coś od siebie ![]() Ten post edytował Deusx 15.04.2010, 22:36:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 11:42 |