![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewne pytanie:
Czy istnieje funkcja/sposób na uzyskanie kodu php oraz liczby/listy argumentów funkcji z zakresu user defined functions ![]() chodzi mi o taką sytuację gdy mamy powiedzmy taką funkcję:
i potrzebuję funkcję/sposób na to by uzyskać zmienną określającą tę funkcję np w taki sposób:
ktoś ma jakieś pomysły?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczegółowy wykaz informacji, jakie możesz wyciągnąć, jest tu: http://docs.php.net/manual/en/class.reflec...ionabstract.php Jeśli chodzi o kod funkcji, to w momencie wykonywania skrypt PHP istnieje już wyłącznie w formie kodu bajtowego, więc nie można ot tak rozkazać: "zwróć mi kod funkcji". Tutaj musisz użyć mechanizmu refleksji, by określić, w jakim pliku funkcja jest zdefiniowana, w jakiej linijce się zaczyna i w jakiej kończy, a następnie ręcznie otworzyć ten plik i wyciąć, co trzeba. -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 20:25 |