![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem początkujący ![]() Napisałem kod do bazy danych w PHP wykorzystujący bazę danych MySQL. Lecz po uzupełnieniu rubryk w formularzu HTML wyświetla mi się totalnie pusta strona php. Mógłby ktoś zobaczyć mój kod i powiedzieć co jest w nim nie tak?Bo ja nie mogę znaleźć błędu Kod <?php
//utowrzenie krótkich zmiennych $metoda_szukania=$_POST['metoda_szukania']; $wyrazenie=$_POST['wyrazenie']; $wyrazenie = trim($wyrazenie); if (!$metoda_szukania || !$wyrazenie) //sprawdza czy zostaly wpisane oba parametry { echo 'Brak parametrow wyszukiwania.Wroc do poprzednije strony i sproboj pownowinie'; exit; } if (!get_magic_quotes_gpc()) //sprawdza czy sa cudzyslowy { $metoda_szukania=addslashes($metoda_szukania); $wyrazenie=addslashes($wyrazenie); } @ $db = new mysqli('localhost', 'ksiazkorama', 'ksiazkorama', 'ksiazki'); //nawiazuje polaczanie z baza danych if (mysql_connect_errno())//sprawdza czy jest połaczenie z baza danych { echo 'Błąd: Połaczenie z baza danych nie powiodło sie.Sproboj poźniej'; exit; } $zapytanie = "select * from lienci where ".$metoda_szukania." like '%".$wyrazenie."%'"; //twozreneiz zapytania $wynik = $db->query($zapytanie); //wyslanie zapytania do bazy i przypisanie pod zmienna wynik $ile_znalezionych = $wynik->num_rows; //przypisanie pod zmienna ile_zamowien iczbe werszy for($i=0; $i<$ile_znalezionych;$i++) { $wiersz = $wynik->FETCH_ASSOC(); //przypisuje pierwszy wiersz do tablicy echo '<br />KlientID: '; echo stripslashes($wiersz['klientid']); echo '<br />Nazwisko: '; echo stripslashes($wiersz['nazwisko']); echo '<br />Adres: '; echo stripslashes($wiersz['adres']); echo '<br />Miejscowosc: '; echo stripslashes($wiersz['miejscowosc']); } $wynik->free(); $db->close(); ?> Ten post edytował Mylek 17.03.2010, 23:55:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 1 Dołączył: 13.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raz piszesz mysql innym razem mysqli, na coś się zdecyduj:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Chyba powinno być klienci -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:36 |