![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
od razu moze powiem ze skrypt do moich nie nalezy, znalazlem go gdzies w necie, wszystko fajnie ale taki problem mi wywala:
Notice: Undefined index: submit in C:\wamp\www\logowanie.php on line 13 Notice: Undefined index: user in C:\wamp\www\logowanie.php on line 14 Notice: Undefined index: pass in C:\wamp\www\logowanie.php on line 15
to samo sie dzieje przy rejestracji: Notice: Undefined index: submit in C:\wamp\www\rejestracja.php on line 109 Notice: Undefined index: imie in C:\wamp\www\rejestracja.php on line 110 Notice: Undefined index: mail in C:\wamp\www\rejestracja.php on line 111 Notice: Undefined index: login in C:\wamp\www\rejestracja.php on line 112 Notice: Undefined index: haslo in C:\wamp\www\rejestracja.php on line 113 Notice: Undefined index: rhaslo in C:\wamp\www\rejestracja.php on line 114
wszystko dziala (o dziwo) dobrze, loguje mnie, rejestruje, ale czemu wyswietla ze sa bledy? EDIT: wpadłem na pomysl... ze jak dam @ przez dana linijka z bledem to mi bledu nie wyswietla... i nie ma chyba wplywu na dzialanie skryptu... mozna tak zrobic? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował jacke 17.03.2010, 23:32:28 |
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź |
notice to nie błąd, to informacja interpretera np. o użyciu niezainicjalizowanej zmiennej.
A można się tego pozbyć na dwa sposoby: prawidłowy - zainicjalizowac zmienne przed użyciem zastępczy, czyli "na pałę" - dać error_reporting(0); na początku skryptu |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
aha, dobra, dzienki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) obu wam
a tak btw grzemach, jest jakas znaczna roznica w sposobie inicjacji pomiedzy tym co mam, a tym co zaproponowales? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
nie ma, jedynie przy raportowaniu błędów E_ALL nie będzie Ci błędami sypać...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%)
|
aha, dobra, dzienki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) obu wam Jest znacząca różnica. Taki zapis:a tak btw grzemach, jest jakas znaczna roznica w sposobie inicjacji pomiedzy tym co mam, a tym co zaproponowales? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) oznacza to samo, co Za samo zainicjowanie zmiennej odpowiada znak =, natomiast ? i : to swego rodzaju operator warunkowy (dokładniej operator trójkowy), który działa mniej więcej tak Kod warunek ? prawda : fałsz Jeżeli warunek jest spełniony to zwróć prawda, w przeciwnym przypadku zwróć fałsz. Oczywiście zamiast warunku, prawdy i fałszu możemy używać wyrażeń. Przejrzyj bardziej szczegółowe omówienie operatorów porównania. A jeśli chodzi o różnicę, to operator trójkowy nie jest operatorem inicjacji zmiennych.
Ten post edytował mortus 18.03.2010, 09:04:53 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 18:30 |