![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
To moje pierwsze pytanie, bo dopiero co się zarejestrowałem na tym forum. Do tej pory radziłem sobie ze wszystkim sam, ale teraz już wymiękam. Otóż chodzi o to, że mam wykupiony hosting na www.ovh.pl i tak się dziwnie składa, że jak wpiszę np. adres: www.mojastrona.pl/fotka to otwiera mi się obrazek: fotka.jpg, a powinien chyba otworzyć się folder fotka, co nie ? Sęk w tym, że nie mam założonego folderu o nazwie fotka. Jego założenie i tak nic nie dawało, dopiero po dodaniu do adresu ukośnika na końcu otwiera zawartość folderu fotka, oczywiście gdy on istnieje :-) Mało tego, po zmianie rozszerzenia obrazka z jpg na bmp nadal w przeglądarce po wpisaniu adresu ...pl/fotka ukazuje się ten sam w/w obrazek. Bawiłem się dniami i nocami plikiem .htaccess, bez rezultatów :-( Moje pytanie brzmi: czy jest jakaś opcja w ustawieniach serwera, która niestety jest teraz włączona i decyduje o tym, że przy wywołaniu jakiejś nazwy serwer nie sprawdza czy istnieje folder o takiej nazwie tylko znajduje pierwszy lepszy plik o tej samej nazwie z byle jakim rozszerzeniem ? Mam nadzieję, że jasno opisałem mój problem. Może Ktoś z Was, Drodzy Forumowicze, zna jakąś stronę w sieci, gdzie jest ten problem wyłuszczony, może być po angielsku. Wielkie dzięki z góry za pomoc. Serdecznie pozdrawiam - Michał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Może pokaż zawartość tego htaccess.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usunąłem, skoro nie przynosił ulgi w cierpieniach ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Albo alias, albo htaccess z katalogu wyżej.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Proszę uprzejmie.
Taki .htaccess znajduje się w głównym. Options -Indexes RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^sc.org.pl RewriteRule ^(.*)$ http://www.sc.org.pl/$1 [R=301,L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule (.*) blad?a=$1 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 16:59 |