![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam tabilce tekstowa w postaci
dane|dane|dane|dane i tak dalej potrzebuje do niej zrobic takie wyszukiwanie http://www.kaszuby.agro.pl/pl/agro_key.htm tylko bez tylu guzikow szukaj. nie wiem jak to zrobic, na ifach mi to niedziala, prosze o pomoc , mile widziany kod skryptu. z gory dzieki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:d9bb4256a9]
<? $string = 'dane|dane|dane|dane i tak dalej'; $szukany_text = 'cos_tam'; $tab = explode('|',$string); if(in_array($szukany_text,$tab)) { echo 'jest'; } ?> [/php:1:d9bb4256a9] Tak by wyglądało przeszukiwanie takiej tablicy, ale formularza to Ci już nie będę pisał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki ale chodzi mi o to ze jak wybiore kilka pul naraz by to bylo uwzglednione. czyli napo jak wybiore gmine i agroturystke to wyswietla mi sie to co spelnia te warunki, a jak wybiore tylko gmine to tylko ten warunke i tak dalej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc chcesz żeby to było dość rozbudowane. Nie wiem czy jest sens walczyć z tablicami textowymi. Pomyśl nad bazą, będzie prościej.
|
|
|
![]()
|
|
nie mogem bo server nie obsluguje mysqla ....
![]() jakies inne propozycje ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:41 |