![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zainstalowałem na komuterze PHP,MYSQL,Apach.Wszystko niby dobrze działa.Ale jest jeden problem a mianowicie gdy napisze skrypt w PHP z wykorzystaniem bazy danych z MYSQL mój skrypt nie wyświetla wyników zapytania itp.Próbowałem już używać przykładowych skryptów na sprawdzenie działania MySQL ale one tez zwracają mi pusta strone www. a to przykładowy kod którym sprawdzałem. Kod <?PHP //remember to change the password to whatever you set //it to in mysql instance configuration //first parameter is server name, 2nd username 'root', 3rd is password $rst = @mysql_connect("localhost","root","haslo"); if (!$rst){ echo( "<p>Unable to connect to database manager.</p>"); die('Could not connect: ' . mysql_error()); exit(); } else { echo("<p>Successfully Connected to MySQL Database Manager!</p>"); } if (! @mysql_select_db("mysql") ){ echo( "<p>Unable to connect database...</p>"); exit(); } else { echo("<p>Successfully Connected to Database 'MYSQL'!</p>"); } ?> Dodam jeszcze ze w pliki php.ini usunołem srednik przy: extension=php_gd2.dll extension=php_mysql.dll extension=php_mysqli.dll extension=php_pdo.dll extension=php_pdo_mysql.dll i zmieniłem scieszke extension_dir = "c:\serwer\php\ext Wie ktos co moze byc nie tak z moim mysql?:] |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Włącz raportowanie błędów na początku skryptu:
Cytat Wie ktos co moze byc nie tak z moim mysql? Nie, ale wiem, co jest nie tak z Twoją ortografią: 'usunołem' 'scieszke' -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włączyłem ten raport błędów na początku ale to nic nie zmieniło,nadal wyświetla pusta stronę.Myślę ze błąd musi być gdzieś w konfiguracji MySQL z PHP ale zainstalowałem Apacha i PHP jeszcze raz zgodnie z ta instrukcja http://www.eioba.pl/a71557/instalacja_i_ko..._pod_windows_xp
i dalej to samo.Dodam jeszcze że MySQL jest ustawione jako usługa w windowsie i jak uruchamiam MySQL w konsoli to można zadawać zapytania itp Za błędy ortograficzne przepraszam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
tak działa wyświetla mi napis test
|
|
|
![]()
|
|
Pousuwaj te małpy sprzed funckji mysql-owych, coś musi być nie tak.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
To nie pomoże bo tu nie chodzi o skrypt php tylko o współprace PHP z MySQL.Chyba ściągnę z internetu już gotową instalacje PHP MYSQL i Apacha w jednym:)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat To nie pomoże Taa, jasne. Każdy problem jest sygnalizowany, od Parse errora, poprzez warningi, na notice skończywszy. W PHP nie ma możliwości, że coś jest źle, a Ty nie dostajesz żadnego komunikatu błędu, ostrzeżenia, nic. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 2 Dołączył: 8.12.2006 Skąd: powiat tarnowski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz pokazać zrzut z PHPMyAdmin oraz skrypt z zapytaniem wybierającym dane z tabeli? Bo widzę, że ten, który tu napisałeś kończy się na wybraniu bazy, nie widzę tam żadnego zapytania.
Jeśli nie było by współpracy PHP z MySQL powinna wykonać się instrukcja: Kod echo( "<p>Unable to connect to database manager.</p>");
Ten post edytował Szarex 18.03.2010, 09:04:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
I jak tam Mylek z tym instalowaniem od początku PHP, Apacha i MySQLa? Mam dokładnie taki sam problem jak Ty i może wiesz co tam było nie tak. U mnie nie mogę się połączyć przez PHP z MySQLem. Wpisując to polecenie: $connect = @mysql_connect('localhost','root','hasło'); wyswietla się czysta strona w przeglądarce Jak dam to: $connect = mysql_connect('localhost','root','pass'); to dostaję taki błąd Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\test\createmovie.php on line 4 NIe wiem co jest grane trochę. PROSZĘ O POMOC |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php.ini odkomentuj linijkę
Kod ;extension=php_mysql.dll (czyli usuń ten średnik z początku. Potem restart serwera. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:20 |