![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkującym jeśli chodzi o programowanie w AJAX'ie i napotkałem pewien problem przy pisaniu skryptu. Otóż po użyciu funkcji 'Ajax.PeriodicalUpdater', która ma za zadanie odświeżanie określonego diva, strona podwaja mi część kodu, który nie znalazł się w określonym w funkcji divie. Dajmy na to, że mam formularz, a pod nim jakiegoś diva. Chcę, aby skrypt odświeżał tylko diva, a w wyniku tego co prawda skrypt odświeża tylko diva ale dostaje podwojony formularz. Pierwszy, oryginalny jest widoczny w źródle strony, zaś drugi nie. Przykładowy skrypt:
CODE <html> <head> <title> Test Page </title> <script src="http://prototypejs.org/assets/2009/8/31/prototype.js"></script> <script> // Klasa do od¶wieżania new Ajax.PeriodicalUpdater('odswiez_mnie', 'index2.php', { method: 'get', frequency: 15, decay: 1 }); </script> </head> <body> <div id="myDiv"> <p>This is a paragraph</p> </div> <div id="odswiez_mnie"> <p>This is another paragraph</p> </div> </body> </html> Będę wdzięczny, jeśli ktoś mi pomoże ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:21 |