![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
to moja pierwsza strona , sporo się przy jej tworzeniu nauczyłem. http://www.japierdziele.pl Użytkownicy dodają na niej swoje historie z życia pod ocene i komentarz publiki. Bardzo prosze o konstruktywną krytyke |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[-] słabe wykonanie graficzne
[-] teksty z błędami ortograficznymi ("nie powiny też zawierać dużo ''byków''.") podatności na różnych użyszkodników, którzy lubią pogrzebać w kodzie wolałem nie sprawdzać (sam formularz kontaktowy odstrasza (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) ). krótko mówiąc, czeka cię jeszcze wiele nauki... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Ten post edytował r4xz 16.03.2010, 20:19:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo kiepski pomysł na sprawdzanie, czy już głosowałeś. W chwile można ponabijać oceny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
dodawanie bez rejestracji i captcha ... prosisz się o spambota.
Przy rejestracji nie pisze ile co ma mieć znaków ... strona podatna na xss |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy wyłączyć obsługę ciasteczek w przeglądarce i możemy głosować bez końca. Miłego votowania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego podatność na SQL Injection na stronie z komentarzami. Mały przykład:
http://www.japierdziele.pl/index.php?id=%2...201%20IS%20NULL http://www.japierdziele.pl/index.php?id=%2...IS%20NOT%20NULL Ten post edytował SHiP 16.03.2010, 23:15:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
BARDZO dziękuje za każdą krytyke jest bardzo pomocna!
[-] słabe wykonanie graficzne [-] teksty z błędami ortograficznymi ("nie powiny też zawierać dużo ''byków''.") podatności na różnych użyszkodników, którzy lubią pogrzebać w kodzie wolałem nie sprawdzać (sam formularz kontaktowy odstrasza (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) ). krótko mówiąc, czeka cię jeszcze wiele nauki... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Chciałem osiągnąc bardzo minimalistyczny wygląd , ale masz racje nie przyłożyłem się do layoutu jak powinienem. Do tego podatność na SQL Injection na stronie z komentarzami. Mały przykład: http://www.japierdziele.pl/index.php?id=%2...201%20IS%20NULL http://www.japierdziele.pl/index.php?id=%2...IS%20NOT%20NULL Dzieki za cynk naprawiłem to takim kodem mam nadzieje ze wystarczy : Wystarczy wyłączyć obsługę ciasteczek w przeglądarce i możemy głosować bez końca. Miłego votowania. Gdy dodawałem ten skrypt wiedziałem że to będzie możliwe , ale pomyślałem że tak bedzie najlepiej powód : nieobciązanie servera zapytaniami dodawanie bez rejestracji i captcha ... prosisz się o spambota. Przy rejestracji nie pisze ile co ma mieć znaków ... strona podatna na xss Captcha dodam jak tylko znajde jakąś minimalistyczna wersje Z ilością znaków poprawiłem dzięki A co do ataków xss musze się jeszcze o nich poduczyć i napewno zabespiecze strone |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
fajna nazwa - ja pierdziele - hehe dobre, potem będzie łatwo zapamiętać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nazwa super , grafika taka sobie
btw. widze, ze juz sql injection fixed (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , wszedlem w te linki Shipa , i bum moje Ip zostalo zapisane...wywal mnie , nic nie chcialem zrobic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Przez walidatory przechodzi poprawnie , ze tak powiem , pare malych bledow. Ten post edytował gigzorr 18.03.2010, 14:12:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No grafika itp. według mnie na niskim poziomie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ale szczerze przeczytałem dwie pierwsze strony ... Niektóre wpisy są śmieszne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale dla mnie trochę mało składu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Popracuj nad grafiką i innymi rzeczami a może stworzysz coś na styl demotywatorów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Przez walidatory przechodzi poprawnie , ze tak powiem , parę małych błędów. Troche małych błedów dokładnie 256 błedów i 73 ostrzeżenia ;P mógłbyś trochę poprawić ale nie patrz na w3c bo ten walidator doskonały nie jest (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też sprawdzałem SQL INJECTION i jak na razie działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za pomoc!
zmieniłem wygląd strony i logo mam nadzieje że na lepsze, jakies porady dot kolorystyki? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował nmts 20.03.2010, 22:00:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł strony - dobry.
Przydałoby się dopracowanie graficzne i estetyczne;) żeby nie było samych teł - jakieś urozmaicenia (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) menu ładniejsze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Pomysł strony - dobry. Szkoda że zgapiony z http://www.fmylife.com/ prawie w 100%... A jeżeli chodzi o stronę to poprzedni wygląd był lepszy obecny to koszmarek Nie potrzebnie dajesz Facebook-a myślę ze to nie zwiększy popularności strony a paskudnie wygląda jeżeli już to daj wyłacznie na stronie głównej taki pasek bodajże na www.demotywatory.pl możesz zobaczyć przykład. Niestety teraz robi sie tak ze prawie każda strona ma swój fansite na facebooku a co z tego wynika ze tylko największe mogą sie przebić z większa ilością fanów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiepska strona, widać że zrobiona tylko i wyłączenie po to, aby zarabiać pieniądze na reklamach - niestety, ale przy czymś takim nie spodziewaj się kokosów ;-)
Brakuje walidacji na podstronach, np. nie trzeba wpisywać nick'a aby coś wysłać. Brak polskich znaków w rejestracji. Reszty już mi się nie chciało przeglądać, za dużo błędów. Ogólnie tego typu strony omijam z daleka, popracuj jeszcze nad tym projektem. Grafikę spróbuj zlecić osobie, która się tym zajmuje zawodowo, a mechanikę popraw, aby nie było błędów i może coś z tego wyjdzie. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Skąd: Waraszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, to moja pierwsza strona , sporo się przy jej tworzeniu nauczyłem. http://www.japierdziele.pl Użytkownicy dodają na niej swoje historie z życia pod ocene i komentarz publiki. Bardzo prosze o konstruktywną krytyke Ile się uczysz PHP? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Skąd: Waraszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Z jakich książek czy pomocy korzystałeś ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:02 |