![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z tabelami w bazie danych po wrzuceniu strony na serwer wirtualny. Na localu wszystko śmigało poprawnie. Proszę o jakieś wskazówki jak mam zneutralizować problem. Problem występuje w zakładce "Forum" oraz w "edycji profilu" na stronie eaglets.vot.pl Ten post edytował ArtSpire 16.03.2010, 17:05:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zmieniłeś wartości w połączeniu?
Edit down: Albo wybrał złą bazę w połączeniu. ![]() Ten post edytował Kszyhuu 16.03.2010, 17:12:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komunikat wyraźnie mówi, że tabele artspire_eag.fusion_fb_users oraz artspire_eag.fusion_fb_settings nie istnieją. Sprawdź, czy masz na serwerze bazę danych artspire_eag i tabele fusion_fb_users oraz fusion_fb_settings. Może nie wgrałeś bazy danych, albo podczas jej importu zdarzył się jakiś błąd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tabele o takich nazwach, ale bez prefiksu fb_
nie wiem jak mam to teraz zrobić :/ Ten post edytował ArtSpire 16.03.2010, 18:05:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W PMA(phpMyAdmin) klikasz na daną tabelę, dajesz opcje/options i następnie w opcje tabeli/table options masz pole zmień nazwę/rename table to i tam sobie dodajesz prefiks.
Ewentualnie możesz ręcznie przez odpowiednie zapytanie zmienić jej nazwę:
|
|
|
![]()
|
|
W PMA(phpMyAdmin) klikasz na daną tabelę, dajesz opcje/options i następnie w opcje tabeli/table options masz pole zmień nazwę/rename table to i tam sobie dodajesz prefiks. Ewentualnie możesz ręcznie przez odpowiednie zapytanie zmienić jej nazwę:
robiąc tak wyskakują mi inne błędy. musiałbym raczej skopiować te tabele i przypisać im inną nazwę a takiej opcji tam nie widziałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz jak masz lokalnie zrobioną bazę danych i jeśli działa (I DZIAŁA NA NIEJ TWOJA STRONA) to zrób dump-a. Usuń wszystkie tabele z serwera i wgraj od nowa korzystając z pliku wygenerowanego przez dump-a. Jeżeli nazwy tabel na serwerze są takie same, jak u Ciebie na localhost, to znaczy, że w jakimś pliku konfiguracyjnym prawdopodobnie w PHP jest coś pozmieniane. Poszukałbym pliku konfiguracyjnego tego forum i zmiennej w stylu $_TABLE_PREFIX (lub podobnej, raczej zawierającej słowo prefix). Co to są inne błędy? Chodzi o błędy na innych podstronach, czy o jakieś inne?
EDIT: Zrób kopię zapasową bazy na serwerze, coby danych nie stracić. Ten post edytował mortus 16.03.2010, 21:24:47 |
|
|
![]()
|
|
Co to są inne błędy? Chodzi o błędy na innych podstronach, czy o jakieś inne? Pisząc "inne błędy" miałem na myśli błędy pojawiające się w innych modułach a raz nawet cała strona się nie włączyła. Na razie planuję jakoś skopiować tabele na dysk i wrzucić ze zmienioną nazwą żeby nie czepiało się o brak tabel z prefiksem fb_ Jeśli to nie pomoże to spróbuję z tym dump-em... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:26 |