![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka, mam pytanie, dosyć nietypowe lub znane, ale ja nie wiem jak to zrobić. Otóż mam plik w public_html w: /kontakt/mini/form.php
I chcę pobrać go i wyświetlić. Robię to tak:
Ale gdy przejdę na podstronę np. o nas nie wyświetli. I tu jest wręcz banalne pytanie. Jak zmodyfikowac kod by mógł się otwierać nawet w /katalog/katalog/katalog/katalog/katalog/katalog/katalog/katalog/ ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę za mało podałeś informacji, żeby cokolwiek powiedzieć. W jaki sposób masz zbudowaną stronę? Pokaż więcej kodu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Najprościej mieć zdefiniowany adres bazowy i to wedle niego potem robić ścieżki plików. Bo adres bazowy jest niezmienny, niezależnie gdzie jesteś w strukturze plików.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze tak .. przykładowo index.php
i np. podstrona:
i ten kod w 1 poście jest w 2.php czyli tam mam ten skrypt kontaktu, linki i aktualnosci Najprościej mieć zdefiniowany adres bazowy i to wedle niego potem robić ścieżki plików. Bo adres bazowy jest niezmienny, niezależnie gdzie jesteś w strukturze plików. Nie bardzo wiem jak, zreszta nick mówi sam za siebie Pomoże ktoś ![]() Ten post edytował laik-php 17.03.2010, 14:51:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajrzyj: set_include_path
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie czytalem całego tematu, ale zwracam uwage na:
Cytat jakiej stronie z folderu /kontakt/mini/mail.php /kontakt/mini/mail.php nie jest folderem a plikiem mail.php dla include_path trzeba podac sciezke do folderu a nie do pliku -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie czytalem całego tematu, ale zwracam uwage na: /kontakt/mini/mail.php nie jest folderem a plikiem mail.php dla include_path trzeba podac sciezke do folderu a nie do pliku W takim razie jak to zrobić, żeby pobierało mi kod PHP z tego pliku (mail.php) i wyświetlało w stopce na każdej podstronie ? dodam ze ten kawałek kodu będzie się mieścić w pliku 2.php który jest w /admin/2.php <-- a ten znowu jest na każdej podstronie. Ten post edytował laik-php 18.03.2010, 12:55:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 7.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie podajac ścieżke ./admin/ itd w include to podajesz sciezke absolutną czyli powinno być dobrze. Jedyne co moge zasugerowac zobacz jaka jest sciezka absolutna wg servera i zobacz czy jest taka sama jak w twoim include
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 7.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nic....
Warning: include(/home/dariuszs/domains/***.pl/public_html/kontakt/mini/mail.php ) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/dariuszs/domains/***.pl/public_html/admin/2.php on line 9 Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/dariuszs/domains/***.pl/public_html/kontakt/mini/mail.php ' for inclusion (include_path='.:/opt/php/bin/5.2.10/lib/php') in /home/dariuszs/domains/***.pl/public_html/admin/2.php on line 9 ma ktos jeszcze pomysł ? Proszę o pomoc ![]() Ten post edytował laik-php 19.03.2010, 10:48:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:28 |